Terembérlés iskolai rendezvényhez

Ballagások, szalagavatók, diplomaosztók – nem mindig elég a hely

Iskolák is gyakran bérelnek termeket ballagások, szalagavatók magtartására, mert a rendelkezésre álló termek, helyiségek nem elég nagyok, vagy csak nem kellően ünnepélyesek egy ilyen alkalomhoz.

Nem minden iskola rendelkezik szép, nagy helységekkel, többnyire a legnagyobb a tornaterem, aminek a hangulata nem illik egy ilyen színvonalú esemény megtartásához, ráadásul a szülőkkel, barátokkal együtt még ez is kicsinek bizonyulhat. Ezt a problémát a legtöbb esetben úgy oldják meg, hogy egy külső helyszínen bérelnek termet, ahol mindenki kényelmesen elfér, és illik is a rendezvényhez.

Népszerűek szalagavatókon például a színháztermek, itt ugyanis a színpad is elég nagy ahhoz, hogy egy egész osztály elő tudja adni a megtanult táncot, nem kell egymást lökdösni, így a műsor is jobban sikerülhet, ráadásul a környezet is szép. További előny, hogy a hangosítás például a színháztermekben többnyire megoldott, hiszen amúgy is szükség van a terem mindennapi használata során ilyen technikai eszközökre, emellett a ruhatár is biztosított, valamint büfé is rendelkezésre áll.

terem szalagavatóhoz

A ballagások általában az iskola épületében zajlanak, de a legtöbb család egy vacsorával is megünnepli a diák ballagását, amihez már szükség lehet terembérlésre. Bár leggyakrabban egy éttermet választanak erre a célra, itt is felvetődhet, hogy kibérelik az egész helyet, vagy annak egy részét, hogy zárt körben ünnepelhessenek.

terem diplomaosztóhozAz egyetemek és a főiskolák legtöbbször külső helyszínre szervezik a diplomaosztót: az iskola épületében igen ritkán fér el mindenki kényelmesen, hiszen egyszerre több karon, több szakon szereznek a hallgatók diplomát, a meghívottakkal együtt pedig ez több ezer ember elhelyezését teszi szükségessé.
Az esetek többségében ezt konferenciatermek bérlésével oldják meg, azonban még ilyenkor is általában karonként tartják meg az ünnepséget, hogy ne legyen a hely túlzsúfolt, a rendezvény pedig túl hosszú.

Gondoskodjon időben a teremfoglalásról, terembérlésről!